divendres, 28 d’agost del 2015

Santa Coloma de Farners recupera l'Àliga com a protagonista de la Festa Major



Esbós original de l'Àliga de Santa Coloma de Farners. 
Font: Toni Mujal
Crear una comparsa d'imatgeria festiva popular a Santa Coloma de Farners en el marc festiu de la Festa Major és l'objectiu que busquem aconseguir la Faràndula Colomenca, que des de fa mesos,amb el suport de l'Ajuntament, hem engegat un ambiciós projecte de creació de la Comparsa de l'Àliga creant una nova Àliga seguint el model de l'anterior, creada l'any 1999 pel ninotiare Nona i que va quedar en desús.

Les principals característiques de la nova Àliga serà la d'un nou cos mantenint l'estil de l'anterior, passant a ser protèsica cobrint només una part del cos del portador. La creació va a càrrec de l'escultor i mestre geganter Toni Mujal de Cardona, realitzant així, el seu segon encàrrec per la capital de la Selva un any després d'haver creat el capgròs Salvi. La nova música de l'Àliga ha sigut composada pel músic cardoní i saxo del conegut grup Strombers Nil Mujal, que consisteix en dos peçes: la Marxa i el Ball de l'Àliga, pensades per a banda de carrer. El responsable de crear la coreografia ha sigut David Gibert, president i fundador de la Faràndula Colomenca.

La nova figura de l'Àliga i la seva comparsa serà presentada als colomencs en la seva primera aparició a la Plaça Farners el dimecres 23 de setembre a la nit, amb la intenció de ser l'acte d'obertura de la Festa Major d'enguany i on ballarà els primers passos del seu ball amb un posterior passacarrers al centre de la ciutat. El seu segon acte serà el diumenge 27 de setembre al matí amb la interpretació del "Ball de l'Àliga" i un passacarrers posterior. La interpretació musical anirà a càrrec de la Girona Banda Band.

Els aliguers ja treballen intensament per preparar els actes de presentació, amb la voluntat que l'Àliga i la Faràndula Colomenca siguin els protagonistes de la Festa Major d'enguany i en els propers anys. La Comparsa de l'Àliga està integrada per: Jordi Cullell, Sergi Plans, Ousman Jangana, Sergi Lachkar i Xavier Gibert, tots ells colomencs.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada